Psicologia

En aquests moments, visito al meu centre de Figueres, L'Ikigai. Som aquí: www.likigai.cat.

En l’àmbit de la psicologia, dedico el meu temps, principalment, als infants i joves, que són una font constant d’aprenentatge i riquesa, tot un goig i un privilegi. Són, de fet, el millor mirall que podem tenir, i em recorden, dia a dia, la importància de no abandonar mai –mai– la meva nena interior.

La meva missió amb ells no és cap altra que exercir de guia i acompanyant per treure a la llum les seves potencialitats, cultivar les seves habilitats, afrontar les seves pors i empoderar-se per Ser i, sobretot, per ser feliços. Així, procuro ajudar-los a aprendre millor, a estimar-se millor, a sentir-se millor i, en definitiva, a viure millor.

Sota una concepció eminentment humanista i de caire sistèmic, que beu de teories com la de sistemes, la de la comunicació, la de la complexitat, la quàntica o la socioconstructivista, entenc que l’ensenyament-aprenentatge és quelcom continu inherent a la vida, que va molt més enllà del món acadèmic i que contribueix, en gran mesura, a potenciar el desenvolupament integral de l’individu.

Amb tots/es ells/es, treballo mitjançant la interacció, la construcció conjunta i el joc (tant en moviment com en repòs), on el llenguatge esdevé bàsic per crear significats compartits. Partint del respecte com a individus únics i de l’admiració més absoluta, lluny dels judicis i amb l’Amor com a pilar essencial, no oblido les famílies ni els docents, perquè tots són agents importantíssims de canvi.

"Les coses de l’esperit toquen la carn.” Manuel de Pedrolo.

Comunicació

Si tinc alguna passió, es diu comunicació. I literatura. I periodisme. Per a mi, sens dubte, són la millor manera que existeix de fer habitable aquest nostre món, la millor manera que conec per descobrir i explicar (per explicar i descobrir) petites grans històries passades, presents i futures.

Si vols que t’ajudi a explicar (o a descobrir) la teva història, la del teu projecte o la de la teva empresa, ho puc fer a través d’Oh! Comunicació, la nostra agència d’imatge i comunicació conscient, des d’on ideo i produeixo continguts per ser feliç i per fer feliços els altres, des d’on ajudo a comunicar per ajudar a acomplir somnis.

 

I no només això, sinó que, amb l’ajuda d’un equip súper, també muntem saraus bonics bonics (i emocionants emocionants) per celebrar el que més et vingui de gust: que et cases, que sumes vida als anys, que presentes un projecte o que cada dia surt el sol. El que vulguis!

Ah! I editem publicacions amb tot l’amor del món. Perquè pensem que hauríem d’estar més voltats de llibres encara i ens emociona ajudar a fer-ne néixer de nous.

Mira, mira: www.ohcomunicacio.cat.

 

"Escric perquè m'agrada escriure, per sentir que soc, per sentir-me." Mercè Rodoreda.

Converses de cafè

Si vols que compartim una estona conversant sobre la vida, call me! Imparteixo xerrades al voltant de:

  • Psicologia de l’educació.
  • Xerrada "Educar des de la proximitat i el sentit en el present". Més info a mar@marcasas.com.
  • Xerrada “Visca, tinc un/a fill/a adolescent!”. Més info a mar@marcasas.com.
  • Comunicació.
  • Xerrada “L’empresa del segle XXI, l’empresa de les persones”. Més info a mar@marcasas.com.
  • Emprenedoria.
  • Capacitats (que no discapacitats).
  • Irene Polo, la meva darrera obsessió, l’objecte de la meva tesi doctoral.
  • Dol gestacional.

"No hi ha res que pugui substituir les Humanitats en la comprensió de la complexitat." Xavier Antich.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia