...feliç! O, almenys, hi poso l’actitud, l’ànima i el cor per ser-ho cada dia i per mirar d’encomanar-ho als altres. Què hi fem aquí, si no? 

Una mica sobre mi

“Llegir. Mirar. Comprendre. / Sempre el mateix: la dèria / de no tenir-ne prou amb una sola vida, / de ser només un únic personatge.” Vicenç Villatoro.

Vaig néixer abans de temps, un gèlid 12 de març de 1980. Tenia pressa per viure, tot i que molts creien que no resistiria. Però sóc aquí, i com me n’alegro! Sóc molt de mar (i de plana. De l’Empordà! De Figueres) i una mica de muntanya. Molt de ciutat i un xic de poble. Molt més d’estiu que d’hivern. Més de somriures que de rugits. Molt de fer i aprenent més a Ser. Més d’infusions que de cafès. Molt de verd i gens de carn. Però encara més de cacau (pur!). No m’agrada tancar persianes; m’estimo més obrir finestres. Sóc molt de modernitat i molt de tradició. De tot alhora. Però ara i aquí. Adoro els objectes amb ànima i el disseny, i moro per uns bons versos, una imatge encisadora i una conversa amable. Visc voltada d’àngels (dels de carn i ossos, també) i de flors (i violes) i confio en l’Univers. I en les persones! Sóc més d’escoltar que de parlar. I molt d’escriure. I de llegir! Sóc apassionada fins a no poder més. I esbojarrada a estones. Intento no perdre mai el sentit de l’humor i riure’m de mi mateixa. Sóc de somniar però de tocar de peus a terra, de tocar de peus a la Terra. Sóc molt de casa però partidària de mirar-nos més enllà del melic. Friso per no perdre mai la capacitat de sorprendre’m, ni tampoc la de sorprendre. M’encanta ensenyar però encara més aprendre. Sóc psicòloga i periodista, i sí, em dedico a ambdues disciplines, que, en realitat, són la mateixa: les persones i la comunicació, la comunicació i les persones.
 

 

ALGUNES DE LES COSES QUE M'HAN ESCRIT


"Però jo sé que tinc el cor tot ple de grills." Vicent Andrés Estellés.

 

Blog de la Facultat d'Empresa i Comunicació UVic- UCC (27-02-2013)
Entusiates, per Marc Vives. A El Periódico (26-01-2015)
Mar Casas o l'autoexigència, per Francesc Cruanyes. Al Setmanari de l'Alt Empordà (05-04-2016)
A l'amiga Mar Casas , per Diego Borrego. Al Setmanari de l'Alt Empordà (12-04-2016)
La felicitat és positivisme i és també acceptació de la realitat. Al Punt Avui (12-03-2018)
És el moment ideal per plantejar-nos simplificar la nostra vida. Al setmanari Hora Nova (14-04-2020)

 

En què et puc ajudar?


En l’àmbit de la psicologia
“La necessitat, l’interès, es creen i es susciten en la pròpia situació d’ensenyament-aprenentatge.” John Dewey.

En l’àmbit de la psicologia, dedico el meu temps, principalment, als infants i joves, que són una font constant de coneixement i riquesa, tot un goig. Són, de fet, el millor mirall que podem tenir.

La meva missió amb ells no és cap altra que exercir de guia i acompanyant per treure a la llum les seves potencialitats, cultivar les seves habilitats, afrontar les seves pors i empoderar-se per Ser i, sobretot, per ser feliços. Així, procuro ajudar-los a aprendre millor, a estimar-se millor, a sentir-se millor i, en definitiva, a viure millor.

Sota una concepció eminentment humanista i de caire sistèmic, que beu de teories com la de sistemes, la de la comunicació, la de la complexitat, la quàntica o la socioconstructivista, entenc que l’ensenyament-aprenentatge és quelcom continu inherent a la vida, que va molt més enllà del món acadèmic i que contribueix, en gran mesura, a potenciar el desenvolupament integral de l’individu.

Amb tots ells, treballo mitjançant la interacció, la construcció conjunta i el joc (tant en moviment com en repòs), on el llenguatge esdevé bàsic per crear significats compartits. Partint del respecte com a individus únics i de l’admiració més absoluta, lluny dels judicis i amb l’Amor com a pilar essencial, no oblido les famílies i els docents, perquè tots són agents importantíssims de canvi.

En aquests moments, visito al meu centre de Figueres, L'ikigai. Som aquí: www.likigai.cat

 


En l’àmbit de la comunicació
"Sense passió, res de gran no pot portar-se a terme." Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Si tinc alguna passió, es diu comunicació. I literatura. I periodisme. Per a mi, sens dubte, són la millor manera que existeix de fer habitable aquest nostre món, la millor manera que conec per descobrir i explicar (per explicar i descobrir) petites grans històries passades, presents i futures.

Si vols que t’ajudi a explicar (o a descobrir) la teva història, la del teu projecte o la de la teva empresa, ho puc fer a través d’Oh! Comunicacó, la nostra agència d’imatge i comunicació conscient, des d’on ideo i produeixo continguts per ser feliç i per fer feliços els altres, des d’on ajudo a comunicar per ajudar a acomplir somnis.

I no només això, sinó que, amb l’ajuda d’un equip súper, també muntem saraus bonics bonics (i emocionants emocionants) per celebrar el que més et vingui de gust: que et cases, que sumes vida als anys, que presentes un projecte o que cada dia surt el sol. El que vulguis!

Ah! I editem publicacions amb tot l’amor del món. Perquè pensem que hauríem d’estar més voltats de llibres encara i ens emociona ajudar a fer-ne néixer de nous.

Mira, mira: www.ohcomunicacio.cat

 


El meu projecte més Jo: la revista D’estil
“El periodismo es un borrador de la literatura... Y la literatura es el periodismo sin el apremio del cierre.” Miguel Delibes.

Sense il·lusions, sense reptes, sense projectes, sense motivació, sense accions orientades cap a l’èxit... tot es queda en el no-res, tot perd sentit, tot deixa de ser. D'estil és, precisament, una il·lusió, un repte, un projecte, un motiu de motivació, un motiu d’acció orientat cap a l’èxit que està en constant evolució, lluny del no-res, a prop del sentit, a prop del ser.

Nascuda de la devoció per la professió periodística, per la imatge, pel disseny, per les persones, pel territori, pel patrimoni i per la bellesa en majúscules, vam idear i donar vida, a l’octubre de 2008, a una revista que vol transmetre un estil de vida determinat que s’arrapa als petits plaers que ens envolten donant prioritat als paisatges de casa, als racons de casa i a la gent de casa que ha engegat i que està engegant projectes que paga la pena conèixer. I ho fem així perquè entenem que no hi ha millor via que la comunicació per promocionar-nos com a país i per projectar una imatge optimista i farcida de possibilitats de nosaltres mateixos.

Dirigir D'estil és per a mi un autèntic plaer, perquè em permet meravellar-me amb tot el que tenim al nostre voltant, conèixer perfils encantadors, enriquir-me amb experiències insòlites i, en definitiva, observar, parlar, llegir, escriure, aprendre; i observar, parlar, llegir, escriure, aprendre; i observar, parlar, llegir, escriure, aprendre...

Vols saber com és? www.destil.cat

 


Converses de cafè
"No hi ha res que pugui substituir les Humanitats en la comprensió de la complexitat." Xavier Antich.

Si vols que compartim una estona conversant sobre la vida, call me! Imparteixo xerrades al voltant de:

  • Psicologia de l’educació.
    Imparteixo la xerrada "Educar des de la proximitat i el sentit en el present". Més info a mar@marcasas.com.
    Imparteixo la xerrada "Visca, tinc un/a fill/a adolescent!". Més info a mar@marcasas.com.
  • Comunicació.
    Juntament amb l'Ernest Alda, impartim la xerrada "L'empresa del segle XXI, l'empresa de les persones". Més info a mar@marcasas.com.
  • Emprenedoria.
  • Capacitats, que no discapacitats (oblidava dir-vos que vaig arribar a aquest món amb dos ulls, dues orelles, un nas, una boca, dues cames i una sola mà. Però és com si en tingués dues. O tres!).
    Sóc membre organitzador de les Jornades Conviure amb Capacitats, que es realitzen anualment a Albanyà.
     

    Conviure amb Capacitats - Mar Casas - Web from Oh! Comunicació on Vimeo.

  • Irene Polo, la meva darrera obsessió, l’objecte de la meva tesi doctoral.
 

 

El que he fet fins ara

Psicologia
"Les coses de l’esperit toquen la carn.” Manuel de Pedrolo.

2006-actualitat - Psicòloga especialitzada en educació i dificultats de l’aprenentatge en una consulta professional privada pròpia ubicada a L'ikigai, de Figueres.
2003-2010 - Psicòloga al centre Kids Club Figueres.
2002 - Proves superades per cobrir les possibles vacants o substitucions que es puguin esdevenir sota la categoria laboral de psicòleg al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
 

 

Periodisme i comunicació
"Escric perquè m'agrada escriure, per sentir què sóc, per sentir-me." Mercè Rodoreda.

2021-actualitat - Col·laboradora del magazín digital Insights, de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, des del mes d’abril de 2021.
2010-actualitat - Editora de la revista de Vilamalla Vilamallencsques.
2008-actualitat - Directora i redactora de la revista D’estil.
2008-actualitat - Sòcia cofundadora, ideòloga i productora de continguts a Oh! Comunicació.
2003-actualitat - Col·laboradora de Ràdio Vilafant.
2012 - Membre col·laborador del projecte Endrets i Geografia Literària dels Països Catalans, un treball encapçalat pel doctor Llorenç Soldevila que combina la literatura, els indrets i els autors amb les tecnologies de la informació i de la comunicació.
2010-2011 - Articulista del diari d’opinió eDiari.cat.
2006-2010 - Redactora de la revista Hora Rosa.
2006-2010 - Col·laboradora del setmanari altempordanès Hora Nova.
2006-2007 - Codirectora i redactora del diari digital de l’Alt Empordà 9diari.com.
2005-2007 - Redactora de la revista CRAE.
2005 - Redactora de la revista Comerç Figueres.
2003-2005 - Cap de redacció de la revista Hora Rosa.
2000-2003 - Redactora del diari Mun Jove.
1999-2000 - Comissaria de l’Exposició Sau, records en imatges.


 
Docència
“La docència és el goig de la descoberta permanent.” Laura Borràs.


2012-actualitat - Tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat Oberta de Catalunya.
2008-actualitat - Tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat de Girona.
2007-2009 - Curs de tècniques d’estudi i estratègies d’aprenentatge - Meca Master Ensenyament.
 
 

Política

“Per als que no tenim creences, la democràcia és la nostra religió.” Paul Auster.

2015-2016 - Regidora d’Infància, Joventut i Educació de l’Ajuntament de Figueres.
2013-2015 - Regidora d’Infància i Adolescència i de Difusió i Màrqueting de Ciutat de l’Ajuntament de Figueres.
 

 

Recerca. Participació en congressos

“Estima el que fas i el que fas t’estimarà cent vegades més.” Enric Corbera.

Casas, M. (2017). The translators or the double exile of Catalan republicans writers. The Irene Polo case. A les Primeres Jornades d'Investigadors Predoctorals de la Universitat de Girona.
Casas, M. (2016). Irene Polo Roig, una periodista de segunda fila engullida por el exilio. Al seminari Figuras del 36. El exilio español y sus actores de segunda fila: las redes en la emergencia de una nueva cultura transaccional. Universitat de Girona.
Casas, M. (2015). Irene Polo Roig, una trajectòria periodística brillant esmorteïda per l'exili. A les I Jornades Predoctorals en Humanitats. Universitat de Girona.
Casas, M. (2014). Irene Polo. Bocetos de la vida y la obra de una periodista meteórica. Al III Congreso Internacional de Literatura y Cultura Españolas Contemporáneas. Diálogos transatlánticos: puntos de encuentro. Universidad de la Plata (Argentina).

 

Participació en taules rodones i xerrades

“Ens convertim en allò que pensem.” Buda.

2018 - L’empresa del segle XXI, l’empresa de les persones - Fundació Clerch i Nicolau.
2018 - Educar des de la proximitat i el sentit en el present, en el marc de la Taula Comarcal de Formació i Ocupació Juvenil - Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
2016 - Viure en majúscules: una qüestió d’actitud, als Esmorzars Empresarials Empordà - Xarxa d’Emprenedores Competents (XEC) i Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres.
2012 - Jornada Emprenedoria en Femení - Cambra de Comerç de Girona amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
2012 - I Jornada Dona, Ocupació, Economia i Empresa - Institut Català de les Dones amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, l’Associació Gironina d’Empresàries i el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

Llibres i articles acadèmics publicats

"¡Libros! ¡Libros! He aquí una palabra mágica que equivale a decir 'amor, amor', y que debían los pueblos pedir como piden pan." Federico García Lorca.

Casas, M. (2015). Irene Polo, una periodista de segunda fila engullida por el exilio. Dins Fatiha Idmhand, Margarida Casacuberta Rocarols, Manuel Aznar Soler, i Carlos Demasi (Ed.), Lugares y figuras del exilio republicano del 39. Los intelectuales “satélites" y sus redes transnacionales. Berna: Peterlang Publishing. Si el vols, fes clic aquí.
Crespo, A. (2018). Irene Polo, una reportera excepcional. Recull d’articles (1930-1938). (1a ed.). Barcelona: La mar de fàcil. [biografia i selecció de textos: Mar Casas]. Si el vols, fes clic aquí.
López Gracía, J. R., y Aznar Soler, M. (2017). Diccionario biobibliográfico de los escritores, editoriales y revistas del exilio republicano de 1939. (1a ed.). Sevilla: Editorial Renacimiento. [col·laboració amb una entrada sobre Irene Polo Roig]. Si el vols, fes clic aquí.
Casas, M. (2015). Irene Polo Roig, una trajectòria periodística brillant esmorteïda per l'exili. Investigar les humanitats: viure a fons la humanitat, 33-47. Recuperat de http://www.udg.edu/Portals/9/Publicacions/electroniques/Investigar_humanitats.pdf
Casas, M. (2014). Irene Polo. Bocetos de la vida y la obra de una periodista meteórica. Diálogos transatlánticos: puntos de encuentro. Memoria del III Congreso Internacional de Literatura y Cultura Españolas Contemporáneas. Federico Gerhardt (Dir.). Volumen V: 75 años después: voces y relatos argentinos para la narración de la Guerra Civil Española. Mariela Sánchez (Ed.). Recuperat de: http://congresoespanyola.fahce.unlp.edu.ar/iii-congreso-2014/actas-iii-2014/volumen-5/v05n08Casas.pdf
Josep Picola i Soler: cent anys (1913-2013): visió d'una ànima santjoanina. [selecció i correcció de textos: Mar Casas]. Sant Joan de les Abadesses: l'Ajuntament, 2013.
 

 

Premis

"No hi ha barrera, pany ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment." Virginia Woolf.

Premi extraordinari de la carrera de periodisme.
Premi finalista del Concurs de Relats Marià Casadevall. Llegueix-lo

 

 

AIXÍ M'ESTIC FORMANT

 "El treball intel·lectual ha de contribuir a la construcció d’un indret més habitable per a l’ésser humà, perquè res que no ens impliqui personalment com a ciutadans mereix la nostra dedicació intel·lectual.” José Carlos Mainer.
 

2014-actualitat - Doctorat en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura / Línia de recerca: Literatura de l'Edat Moderna i Contemporània / Tema: Irene Polo Roig - Universitat de Girona.
2012-2013 - Màster en Comunicació i Estudis Culturals - Universitat de Girona.
2007-2012 - Llicenciatura en Periodisme (Premi Extraordinari) - Universitat de Vic.
2005-2006 - Cursos de Doctorat Interuniversitari en Psicologia de l’Educació - Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili.
2002-2004 - Màster en Intervenció en Dificultats de l’Aprenentatge - Universitat de Vic i Institut Superior d’Estudis Psicològics de Barcelona (ISEP).
2003 - Postgrau en Relació Terapèutica i Tècniques de Detecció i Tractament en Casos de Maltractaments i/o Abusos Sexuals - Universitat de Girona.
1998-2002 - Llicenciatura en Psicologia - Universitat de Girona.
 

 

Alguns congressos, seminaris, jornades i cursos

“No s’amoïni per les respostes; visqui en les preguntes." Rainer Maria Rilke.

2021 - Curs de Focusing IV, organitzat pel Monestir de Sant Benet de Montserrat, amb una durada d'11 hores.

2021 - Curs de Focusing III, organitzat pel Monestir de Sant Benet de Montserrat, amb una durada d'11 hores.

2021 - Curs de Focusing II, organitzat pel Monestir de Sant Benet de Montserrat, amb una durada d'11 hores.

2020 - Curs de Focusing I, organitzat pel Monestir de Sant Benet de Montserrat, amb una durada de 12 hores.

2020 - Taller de gestió emocional amb adolescents, organitzat per Helena Alvarado, amb una durada de 8 hores.

2020 - Curs “Coronavirus: cómo crecer ante la adversidad”, organitzat per Enric Corbera Institute, amb una durada de 15 hores.

2020 - Seminari “Por una buena escuela en tiempo de Coronavirus”, amb Francesco Tonnucci, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Discalcúlia: ¿qué es y cómo abordarla?”, amb Maria Garau, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Problemas comunes en la infancia”, amb Helena Alvarado, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Resolución de conflictos en el núcleo familiar”, amb Helena Alvarado, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “El TDAH: pautas para manejar la frustración y la explosión”, amb Cristina Baix, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Consejos prácticos sobre el manejo de rutinas, aprendizajes y conducta en el confinamiento”, amb Maria Garau, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Gestionar las emociones en tiempos de crisis”, amb Rafael Bisquerra, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “El secreto de educar”, amb Helena Alvarado, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Claves para mantener un cerebro sano”, amb Jesús C. Guillen, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2020 - Seminari “Manual de supervivencia para padres e hijos”, amb Helena Alvarado i Maro Bólmida, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 2 hores.

2019 - “II Congrés Internacional de Neuroeducació”, organitzat per l’Institut de Desenvolupament Professional de la Universitat de Barcelona, amb una durada de 15 hores.

2019 - “Intervenció en dificultats d’aprenentatge”, organitzat per l’Espai Integratek, de Barcelona, amb una durada de 8 hores.

2015 - I Congrés sobre literatura i corrents territorials: "La construcció literària del territori", organitzada per l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent (Universitat de Girona), amb una durada de 20 hores.

2011 - “I Congrés Internacional sobre gènere, desenvolupament i textualitat. Textos fonamentals per al desenvolupament de les dones”, organitzat per la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures; el Grup de Recerca d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació, i el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la Universitat de Vic, amb una durada de 25 hores.

2010 - “Les audiències dels mitjans digitals i la captació de publicitat: reptes i neguits”, organitzat per la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic i pel grup Nació Digital, amb una durada de 8 hores.

2009 - “Periodisme de proximitat, llengua i catalanisme en la nova societat global”, organitzades per la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, amb una durada de 20 hores.

2009 - “Jornades d’educació emocional i social”, organitzades per la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic, amb una durada de 15 hores.

2007 - “I Jornades de Recerca sobre l’Educació Lingüística i Literària en Entorns Plurilingües”, organitzades per la Xarxa de Recerca Llera, amb una durada de 20 hores.

2006 - Seminari “Conversa educativa, Mercer”, a càrrec del Dr. Fernando Gabucio, professor del departament de psicologia bàsica de la facultat de psicologia de la UB, amb una durada de 75 hores.

2005 - Conferència “Llibertat emocional: estratègies per educar les emocions”, a càrrec de Ferran Salmurri i Trinxet, psicòleg clínic de la UB, organitzada per la delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, amb una durada de 1’5 hores.

2003-2004 - “Jornades educació i família. Treballem educant. Seguretat emocional. Canvi i creixement”, organitzades per la Fundació Universitat de Girona: innovació i formació, amb una durada de 20 hores.

2003 - Ponència “Intel·ligències múltiples. Com treballar el seu desenvolupament?”, a càrrec de la psicòloga Maria Josep Buj, organitzada pel Centre d’Educació Musical i Expressió Teatral “Temps de música”, amb una durada de 2 hores.

2003 - Seminari “Ètica domèstica: l’educació en l’entorn quotidià del segle XXI”, organitzat per l’Ajuntament de Girona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, amb una durada de 9’5 hores.

2003 - Conferència de “Limitacions del tractament dels trastorns de conducta en nens i joves”, impartida pel Doctor Josep Toro, organitzada per l’Institut Superior d’Estudis Psicològics de Barcelona, amb una durada de 1’5 hores.

2003 - “II Jornades a Girona. Dificultats en la progressió escolar i baix rendiment acadèmic”, organitzat per Heia psicologia, amb una durada de 5’5 hores.

2003 - Cinefòrum de “Recuerdas el amor”, organitzat per l’Associació d’Ajuda als malalts d’Alzheimer i afectats de l’Alt Empordà, pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i per la Fundació “la Caixa”, amb una durada de 3 hores.

2003 - Conferència: “Més enllà de l’11 de setembre”, a càrrec del Doctor Luís Rojas Marcos, organitzada per l’Associació de la Gent Gran del Casal Figueres, amb una durada d’1 hora.

2003 - “Jornada Tècnica de Mediació Familiar. La Mediació Familiar: quan?”, organitzada pel Departament de Justícia i Interior a Girona, amb una durada de 2 hores.

2003 - “Converses Pedagògiques: “Educació i Desenvolupament Comunitari”, organitzades per la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona i la Fundación Santa María, amb una durada de 15 hores.

2002-2003 - “Jornades educació i família. Educar des de casa”, organitzades per la Fundació Universitat de Girona: innovació i formació, amb una durada de 15 hores.

2002 - Taller “Aprendre de les crisis”, organitzat pel Casal Cívic Bon Pastor de Figueres, amb una durada de 10 hores.

2002 - “Quarta Jornada sobre Dislèxia a Catalunya”, organitzada per l’Associació Catalana de Dislèxia, amb una durada de 10 hores.

2002 - “Jornada sobre el Trastorn de Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat en la Infància”, celebrada a la Corporació Parc Taulí i reconeguda d’Interès Sanitari per l’Institut d’Estudis de la Salut, amb una durada de 4,5 hores.

2002 - Curs “Aprendre a estudiar. Estudiar per aprendre”, organitzat per la Universitat de Girona, amb una durada de 20 hores.

2002 -  “Converses Pedagògiques: Immigració i Educació Intercultural”, organitzades per la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona i la Fundación Santa María, amb una durada de 15 hores.

2002 -  Curs “Explica’m una història: el conte com a eina terapèutica”, organitzat per la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, amb una durada de 15 hores.

2002 - Curs d’especialització en “La Creación Literaria (I): El Punto de Vista”, organitzat per l’Ajuntament de Figueres, amb una durada de 30 hores.

2002 - Curs d’especialització en “Minories ètniques i anàlisi crítica dels mitjans de comunicació”, organitzat per l’Ajuntament de Figueres, amb una durada de 30 hores.

2001 - Curs “Intervenció Psicològica en Catàstrofes”, organitzat per la Universitat de Girona, amb una durada de 10 hores.

2001 - “VII Setmana Psicològica”, organitzada pels estudis de Psicologia, amb una durada de 15 hores.

2001 - Curs “Recerca-recursos d’informació”, organitzat per la Biblioteca de la Universitat de Girona, amb una durada de 10 hores.

2000 - ”I Jornada sobre Ludopatia i Noves Addiccions”, organitzada per l’Associació Gironina d’Ajut al Ludòpata i per la Unitat Assistencial de Drogodependències, amb una durada de 10 hores.

2000 - Curs “Els Arxius Municipals”, organitzat per l’Arxiu Històric Comarcal de Figueres, amb una durada de 10 hores.

2000 - Curs “La Realització d’un Producte Audiovisual en un Entorn Digital: Eines i Processos”, organitzat per l’Ajuntament de Figueres, amb una durada de 30 hores.

1999 - Cicle de Conferències “Amb una Mirada cap al Segle XXI: Tendències i Probabilitats de la Psicologia”, organitzat pels estudis de Psicologia de la Universitat de Girona, amb una durada de 20 hores.

ESCRIU-ME

Contactem? Compartim idees, generem coneixements, encetem projectes.
“Empetitir-se no ajuda el món.” Nelson Mandela.

BUTLLETÍ

Subscriu-te al meu butlletí!
“El millor accés, sens dubte, ve de la gent que dóna i, sobretot, que es dóna.” Josep M. Esquirol.

 

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús.

Top